
Biskvit z jabolki in čokoladno glazuro
- 400 g kiselkastih jabolk
- 1 žlica limoninega soka
- 150 g celih lešnikov HAPPY HARVEST
- 150 g gladke moke KORNGOLD
- pol zavojčka pecilnega praška BELLA
- 2 čajni žlički mletega cimeta LE GUSTO
- 30 g instant kakava PEPINO PLUS
- 350 g finega kristalnega sladkorja
- 400 g čajnega masla MILFINA sobne temperature
- 3 bio jajca NATUR AKTIV
- 1 žlica čajnega masla MILFINA za namastitev pekača
- malo gladke moke KORNGOLD za mokanje pekača
- 200 g temne Premium čokolade s 70 % kakava MOSER ROTH
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaJabolka olupimo in jim odstranimo peške. Vsako jabolko narežemo na približno 8 krhljev in pokapamo z limoninim sokom. Lešnike zmeljemo in zmešamo z moko, pecilnim praškom, cimetom ter kakavom v prahu. V drugi posodi penasto umešamo sladkor in 300 g masla sobne temperature. Postopoma vmešamo jajca, nato moko ter lešnike in nazadnje še jabolčne krhlje. Pripravljeno testo enakomerno razporedimo na namaščen in pomokan pekač. V srednjem delu pečice, segrete na 180 °C (na 160 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka), pečemo približno 40 minut. Medtem ko čakamo, da se biskvit ohladi, čokolado nalomimo na koščke. Stopimo jo nad soparo in vanjo vmešamo 100 g masla. Ohlajen biskvit premažemo s čokoladno glazuro in položimo v hladilnik. Preden postrežemo, biskvit narežemo na približno 20 rezin.