
Alzaška pica z jabolki in panceto
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 25 min (brez vzhajanja testa)
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- Za testo:
- 300 g gladke moke KORNGOLD
- 40 ml rastlinskega olja OSANA
- 125 ml gazirane mineralne vode RADENSKA (vrsta: Classic)
- pol čajne žličke soli PIRANSKE SOLINE
- -----
- Za nadev:
- 2 jabolki
- 2 čebuli
- 200 g pancete Z‘DEŽELE
- pol šopka peteršilja
- 400 g bio kisle smetane NATUR AKTIV
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaSestavine za testo zamesimo v gladko testo, razdelimo na štiri enako velike dele in oblikujemo v kepe. Zavijemo jih v živilsko folijo in pustimo počivati približno 20 minut. Pečico segrejemo na 240 °C (na 220 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Jabolki operemo, s pripomočkom za odstranjevanje peščišča odstranimo sredico ter narežemo na rezine. Čebulo narežemo na kocke, panceto pa na drobne koščke. Peteršilj osmukamo s stebelc in sesekljamo.
Pripravljene kepe testa na papirju za peko razvaljamo v tanke palačinke in položimo na pekač. Kislo smetano premešamo, da postane tekoča, in z njo premažemo testo. Nato ga poljubno obložimo s sestavinami za nadev. Solimo in popramo ter pečemo v srednjem delu pečice približno 12 minut.