Alzaška pica z jabolki in panceto

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 25 min (brez vzhajanja testa)
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za testo:
  • 300 g gladke moke KORNGOLD
  • 40 ml rastlinskega olja OSANA
  • 125 ml gazirane mineralne vode RADENSKA (vrsta: Classic)
  • pol čajne žličke soli PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Za nadev:
  • 2 jabolki
  • 2 čebuli
  • 200 g pancete Z‘DEŽELE
  • pol šopka peteršilja
  • 400 g bio kisle smetane NATUR AKTIV
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših poslovalnicah.

Priprava:

Priprava

Sestavine za testo zamesimo v gladko testo, razdelimo na štiri enako velike dele in oblikujemo v kepe. Zavijemo jih v živilsko folijo in pustimo počivati približno 20 minut. Pečico segrejemo na 240 °C (na 220 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Jabolki operemo, s pripomočkom za odstranjevanje peščišča odstranimo sredico ter narežemo na rezine. Čebulo narežemo na kocke, panceto pa na drobne koščke. Peteršilj osmukamo s stebelc in sesekljamo.

Pripravljene kepe testa na papirju za peko razvaljamo v tanke palačinke in položimo na pekač. Kislo smetano premešamo, da postane tekoča, in z njo premažemo testo. Nato ga poljubno obložimo s sestavinami za nadev. Solimo in popramo ter pečemo v srednjem delu pečice približno 12 minut.