
Alzaška pica s kozjim sirom in jabolki
Porcije:
6
Čas priprave:
ca. 50 min (brez vzhajanja testa)
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 250 ml bio mleka NATUR AKTIV
- 100 g margarine BELLASAN
- 400 g gladke moke KORNGOLD
- 1 kocka kvasa
- 1 čajna žlička soli PIRANSKE SOLINE
- 1 čajna žlička kristalnega sladkorja
- -----
- Za nadev:
- 200 g smetane crème fraîche MILFINA
- 1 jabolko
- 200 g bio kozjega sira NATUR AKTIV
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaMleko segrejemo in v njem raztopimo margarino. V posodi zmešamo moko, kvas, sol in sladkor, prilijemo mleko z margarino ter zamesimo gladko testo. Pustimo vzhajati na toplem. Ko testo lepo naraste, ga razdelimo na 6 delov, razvaljamo, položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in premažemo s smetano crème fraîche.
Jabolku odstranimo peške in ga razrežemo na manjše rezine. Tudi kozji sir narežemo na rezine, ki jih skupaj z jabolčnimi razporedimo po testu. Pekač položimo v srednji del pečice, segrete na 220 °C (na 200 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka), in pečemo približno 20 minut.