Vaflji z breskovimi rezinami in borovničevo smetano

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20 min
Sestavine
Sestavine:
  • 150 g borovnic
  • 4 breskve
  • 250 g gladke moke KORNGOLD
  • 125 g kristalnega sladkorja DIAMANT
  • 250 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • 3 jajca iz hlevske reje OKUS PODEŽELJA
  • 125 g čajnega masla MILFINA (sobne temperature)
  • 200 ml sladke smetane MILFINA
  • 3 zavoji vaniljevega sladkorja BELLA
  • sladkor v prahu DIAMANT
  • sveža meta
  • 1 ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Borovnice previdno operemo in osušimo. Polovico borovnic pretlačimo s paličnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 220 °C (oz. 200 °C, če bomo pekli s funkcijo kroženja vročega zraka). Na spodnji strani breskev naredimo po 2 zarezi v obliki črke X, nato damo breskve v vrelo vodo. Po 2–3 minutah jih vzamemo iz vode, ohladimo pod mrzlo vodo, olupimo, razpolovimo, razkoščičimo in narežemo na rezine.

Vaflje pripravimo tako, da z ročnim mešalnikom zmešamo kristalni sladkor, 1 zavoj vanilijevega sladkorja in jajca. Po koščkih umešamo še maslo. Dodamo moko, mleko in ščepec soli ter zmešamo v gladko testo. Vaflje spečemo v namaščenem pekaču za vaflje.

Sladko smetano stepemo. Tik preden je popolnoma stepena, umešamo 1 zavoj vanilijevega sladkorja. Zatem nežno umešamo še preostanek celih borovnic in borovničev pire. Vaflje razporedimo na krožnike z breskovimi rezinami in borovničevo smetano, potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo z lističi mete.