Solata iz nektarin in cikorije z olivami in dušenimi piščančjimi fileji

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20 min
Sestavine
Sestavine:
  • 4 vejice rožmarina
  • pol šopka peteršilja
  • 4 piščančji fileji OKUS PODEŽELJA (po ca. 130 g)
  • 2 žlici gorčice LOMEE
  • ekstra deviško oljčno olje CASTELLO
  • 2 nektarini
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 2 glavici cikorije
  • 20 temnih grških oliv LYTTOS
  • 1 limona
  • sončnična semena HAPPY HARVEST
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Rožmarin in peteršilj osmukamo s stebelc in fino sesekljamo. Piščančje fileje rahlo solimo, namažemo z gorčico in potresemo s sesekljanim rožmarinom. V ponvi segrejemo oljčno olje in vanjo položimo fileje. Ponev pokrijemo in fileje pri nizki temperaturi pečemo 5 minut na vsaki strani. Nektarini narežemo na kocke, češnjeve paradižnike pa na polovice. Tudi glavici cikorije prerežemo na pol, odstranimo sredico in narežemo na srednje velike kose. Olive dobro odcedimo, razkoščičimo in narežemo na kolobarje. 

V posodi zmešamo narezane nektarine, paradižnike, cikorijo, olive in sesekljan peteršilj. Vse skupaj začinimo s solatnim prelivom, ki ga pripravimo iz 2 žlic limoninega soka, 4 žlic oljčnega olja, popra in soli. Pripravljeno solato nadevamo na krožnike. Razrežemo fileje in jih položimo na solato. Narahlo jih pokapljamo z oljčnim oljem in potresemo s sončničnimi semeni.