Solata iz breskev, kumare in komarčka s poširanim ribjim filejem in omako iz koprca

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 25 min (brez odtajanja)
Sestavine
Sestavine:
  • 400 g zamrznjenih filejev aljaškega polaka Almare Seafood
  • 2 breskvi
  • pol komarčka
  • pol kumare
  • 4 stebelca koprca
  • 2 žlici celega rdečega popra
  • 1 limona
  • 1 čajna žlička masla MILFINA
  • 1 čajna žlička gladke moke KORNGOLD
  • 200 ml sladke smetane OMIRA
  • zelenjavna jušna kocka LE GUSTO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • črni poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Ribje fileje odtalimo, najbolje čez noč v hladilniku. Na spodnji strani breskev naredimo po 2 zarezi v obliki črke X, nato damo breskvi v vrelo vodo. Po 2–3 minutah ju vzamemo iz vode, ohladimo pod mrzlo vodo, olupimo, razpolovimo, razkoščičimo in narežemo na manjše kocke. Komarček po dolgem razrežemo na četrtine, odstranimo trdo sredico in narežemo na tanke rezine. Liste komarčka damo na stran za dekoracijo. Kumaro razpolovimo po dolgem, ji odstranimo semena in jo narežemo na manjše kocke. Koprc osmukamo in fino sesekljamo. Narezani breskvi, komarček in kumaro začinimo s soljo, celim rdečim poprom in kančkom limoninega soka. Nato solato pustimo počivati nekaj minut, da se okusi prepojijo.

Medtem v ponvi stopimo maslo, umešamo moko in ponev odstavimo s štedilnika. Z metlico za stepanje umešamo sladko smetano. Počasi segrevamo in mešamo, da se smetana zgosti in nastane kremasta omaka. Ribje fileje solimo, popramo in pokapamo z limoninim sokom. V smetanovi omaki raztopimo košček jušne kocke. Ko se popolnoma raztopi, v omako dodamo še fileje, ki jih na nizki temperaturi kuhamo 5 minut. Na koncu umešamo še sesekljan koprc ter jed po potrebi dosolimo in popramo.

Pripravljene fileje položimo na solatno posteljico iz breskev, kumare in komarčka, okrasimo z listi komarčka in postrežemo.