Skutni kolač z breskvami

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 20 min (+ ca. 80 min za peko)
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 3 breskve
  • 150 g bio masla NATUR AKTIV (sobne temperature)
  • 6 bio jajc NATUR AKTIV
  • 150 g kristalnega sladkorja DIAMANT
  • 2 zavoja vaniljevega sladkorja BELLA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • 500 g skute NATUR AKTIV
  • 450 g bio kisle smetane NATUR AKTIV
  • 2 zavoja praška za vanilijev puding BELLA
  • 20 ml mareličnega likerja
  • 1 limona
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Na spodnji strani breskev naredimo po 2 zarezi v obliki črke X, nato damo breskve v vrelo vodo. Po 2–3 minutah jih vzamemo iz vode, ohladimo pod mrzlo vodo, olupimo, razpolovimo, razkoščičimo in narežemo na krhlje. Maslo, rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo, iz beljakov in ščepca soli pa pripravimo sneg. V posodi gladko zmešamo skuto, kislo smetano, prašek za vanilijev puding, liker, nastrgano limonino lupinico in sok ene limone. V maso previdno umešamo sneg in breskve ter zmes prelijemo v rahlo namaščen okrogel pekač s premerom ca. 26 cm. Prvih 30 minut pečemo pri 200 °C (pri 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka), nato temperaturo znižamo na 180 °C (na 160 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Po nadaljnjih 30 minutah izklopimo pečico, kolač pa v njej pustimo počivati še 20 minut. Ko se kolač ohladi, ga vzamemo iz pekača in postrežemo.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!