Rulada z breskvami in jagodami

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 70 min
Sestavine
Sestavine:
  • 80 g gladke moke KORNGOLD
  • 20 g jedilnega škroba
  • 8 jajc iz hlevske reje OKUS PODEŽELJA
  • 160 g kristalnega sladkorja DIAMANT
  • 2 breskvi
  • 200 g jagod
  • 5 lističev želatine BELLA
  • 60 ml mareličnega likerja
  • 500 ml sladke smetane MILFINA
  • 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
  • sladkor v prahu DIAMANT
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Za pripravo biskvita prekrijemo pekač (vel. ca. 43 x 33 cm) s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 230 °C (oz. 210 °C, če bomo pekli s funkcijo kroženja vročega zraka). V posodi zmešamo moko in jedilni škrob. Ločimo beljake in rumenjake. Rumenjake penasto umešamo s 25 g sladkorja. 4 beljake stepemo v čvrst sneg in tik pred koncem mešanja dodamo 75 g sladkorja. Stepen sneg in presejano moko nežno umešamo v maso iz rumenjakov. Testo enakomerno razporedimo po pripravljenem pekaču in pečemo na srednji reži 8–10 minut.

Pečen biskvit vzamemo iz pečice, ga položimo na svežo, rahlo navlaženo kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi. Papir za peko naj ostane na vročem biskvitu.

Medtem pripravimo kremo. Na spodnji strani breskev naredimo po 2 zarezi v obliki črke X, nato damo breskve v vrelo vodo. Po 2–3 minutah jih vzamemo iz vode, ohladimo pod mrzlo vodo, olupimo, razpolovimo, razkoščičimo in narežemo na kocke. Jagode operemo in narežemo na koščke. Želatino namočimo v hladni vodi, da se zmehča. V loncu segrejemo liker in v njem raztopimo ožeto želatino. Sladko smetano stepemo. Tik preden je stepena, vanjo počasi umešamo vanilijev sladkor in 60 g kristalnega sladkorja. Nato umešamo še liker s stopljeno želatino.

Z biskvita previdno odstranimo papir za peko in ga namažemo s pripravljeno kremo. Biskvita na koncu ne namažemo čisto do roba, da pri zvijanju rulade krema ne bo uhajala.

Po namazanem biskvitu potresemo koščke breskev in jagod. Biskvit za 5 minut postavimo v hladilnik. Nato ga zvijemo v rulado in postavimo nazaj v hladilnik za 1 do 2 uri. Rulado pred serviranjem razrežemo na debele rezine in potresemo s sladkorjem v prahu.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!