Piščančji trakci z breskvami in medeno omako z rožmarinom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 25 min (brez peke)
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 2 breskvi
  • 2 manjši čebuli
  • 1 rdeča paprika
  • 550 g piščančjih filejev OKUS PODEŽELJA
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 čajna žlička masla MILFINA
  • 200 ml sladke smetane OMIRA
  • 1 čajna žlička cvetličnega medu GRANDESSA (v dozirni embalaži)
  • 1 limona
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Na spodnji strani breskev naredimo po 2 zarezi v obliki črke X, nato damo breskvi v vrelo vodo. Po 2–3 minutah ju vzamemo iz vode, ohladimo pod mrzlo vodo, olupimo, razpolovimo, razkoščičimo in vsako polovico narežemo na 8 krhljev. Čebulo drobno sesekljamo, očiščeno papriko narežemo na kocke, piščančje fileje pa na trakce. Rožmarinove iglice osmukamo s stebla in jih drobno sesekljamo. Piščančje trakce začinimo s soljo in poprom ter jih skupaj s sesekljano čebulo in narezano papriko prepražimo na maslu. Dodamo breskve, sesekljan rožmarin in sladko smetano ter na nizki temperaturi kuhamo približno 6 minut. Na koncu začinimo z medom, soljo, poprom in limoninim sokom. K jedi se še posebej podajo skuhani in na maslu popečeni njoki Carloni.