
Piščančji trakci z breskvami in medeno omako z rožmarinom
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 25 min (brez peke)
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 2 breskvi
- 2 manjši čebuli
- 1 rdeča paprika
- 550 g piščančjih filejev OKUS PODEŽELJA
- 1 vejica rožmarina
- 1 čajna žlička masla MILFINA
- 200 ml sladke smetane OMIRA
- 1 čajna žlička cvetličnega medu GRANDESSA (v dozirni embalaži)
- 1 limona
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaNa spodnji strani breskev naredimo po 2 zarezi v obliki črke X, nato damo breskvi v vrelo vodo. Po 2–3 minutah ju vzamemo iz vode, ohladimo pod mrzlo vodo, olupimo, razpolovimo, razkoščičimo in vsako polovico narežemo na 8 krhljev. Čebulo drobno sesekljamo, očiščeno papriko narežemo na kocke, piščančje fileje pa na trakce. Rožmarinove iglice osmukamo s stebla in jih drobno sesekljamo. Piščančje trakce začinimo s soljo in poprom ter jih skupaj s sesekljano čebulo in narezano papriko prepražimo na maslu. Dodamo breskve, sesekljan rožmarin in sladko smetano ter na nizki temperaturi kuhamo približno 6 minut. Na koncu začinimo z medom, soljo, poprom in limoninim sokom. K jedi se še posebej podajo skuhani in na maslu popečeni njoki Carloni.