Nektarine z žara s polnilom iz maskarponeja in medu

Porcije: 8
Skupen čas: 20 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 5 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 4 nektarine
  • 200 g maskarponeja MILFINA
  • 100 g pasirane skute MILFINA
  • 1 jušno žlico medu GRANDESSA
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja BELLA
  • pol BIO limone (naribano lupino in sok)
  • 4 čokoladne piškote
  • nekaj vršičkov poprove mete za garniranje
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Nektarine razpolovimo in odstranimo koščice. S prerezano stranjo navzdol jih na vročem žaru pečemo 3–5 minut, nato pustimo, da se malo ohladijo.
  2. Med tem gladko razmešamo mascarpone, skuto, med, vaniljev sladkor, limonovo lupinico in limonov sok.
  3. Nektarine vzamemo z žara in vsako napolnimo z 1–2 jušnima žlicama pripravljene maskarponejeve kreme. Na vrh naribamo čokoladne piškote in garniramo z vršički mete.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

NAMIG
Popečene nektarine se odlično podajo tudi na osvežilno solato. Dodajte jih zeleni solati, rukoli, radiču ali mladi špinači, po vrhu pa posujte pražene oreščke in okruške gorgonzole.