Karamelizirane nektarine z orehovim sladoledom in svežo meto

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 10 min (brez ohlajanja)
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 2 nektarini
  • 2 stebelci sveže mete
  • 1 čajna žlička masla MILFINA
  • 50 g kristalnega sladkorja DIAMANT
  • 200 ml orehovega sladoleda Premium znamke GRANDESSA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Nektarini razpolovimo, razkoščičimo in narežemo na tanke krhlje. Lističe mete osmukamo s stebelc. V ponvi tako dolgo segrevamo maslo in sladkor, da sladkor porjavi in karamelizira. Dodamo nektarine, nežno premešamo, pokrijemo, odstavimo s štedilnika in ohladimo. Nektarine vzamemo iz ponve in jih damo v skodelice za sladoled. Preostalo karamelno maslo znova segrejemo, da se stopi. V vsako skodelico z nektarinami dodamo še kepico orehovega sladoleda, ki ga prelijemo s karamelnim maslom in okrasimo z metinimi lističi.