
Gratiniran svinjski kare v karijevi omaki
- 1 breskev
- 50 g bio gavde NATUR AKTIV
- 2 mladi čebuli
- 200 ml sladke smetane OMIRA
- 1 čajna žlička karija LE GUSTO
- 8 zrezkov iz svinjskega kareja (po 80 g)
- 1 žlica čajnega masla MILFINA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaNa spodnji strani breskve naredimo 2 zarezi v obliki črke X, nato damo breskev v vrelo vodo. Po 2–3 minutah jo vzamemo iz vode, ohladimo pod mrzlo vodo, olupimo, razpolovimo, razkoščičimo in narežemo na majhne kocke. Gavdo naribamo, mlado čebulo pa narežemo na kolobarje. V kozici zmešamo sladko smetano in kari, solimo in popramo. Smetano zavremo in jo na nizki temperaturi kuhamo toliko časa, da del tekočine povre. Kareje zložimo v namaščen pekač za narastke, tako da se deloma prekrivajo. Po njih posujemo čebulne kolobarje in narezane breskve, jih zalijemo s karijevo smetano in posujemo z naribano gavdo. Gratiniramo jih približno 15 minut pri 250 °C (pri 230 °C, če jih gratiniramo s funkcijo kroženja vročega zraka). K jedi postrežemo sveže pečeno mini bageto Bon appétit! ali široke rezance Gourmet.