Breskov sorbet z divjimi brusnicami

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20 min (brez zamrzovanja)
Sestavine
Sestavine:
  • 100 g kristalnega sladkorja DIAMANT
  • 100 ml suhega belega vina
  • 4 breskve
  • 20 ml mareličnega likerja
  • 20 g vloženih divjih brusnic
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Belo vino in sladkor zmešamo, zavremo in počasi kuhamo pri nizki temperaturi 5 minut. Nato sirup odstavimo s štedilnika in pustimo, da se ohladi. Na spodnji strani breskev naredimo po 2 zarezi v obliki črke X, nato damo breskve v vrelo vodo. Po 2–3 minutah jih vzamemo iz vode, ohladimo pod mrzlo vodo, olupimo, razpolovimo, razkoščičimo in narežemo na manjše kose. Nato jih s paličnim mešalnikom pretlačimo v gost pire. V breskov pire umešamo ohlajen vinski sirup in liker. Pripravljeno maso zamrznemo z napravo za pripravo sladoleda. Če naprave nimamo, maso prelijemo v kovinsko posodo in postavimo v zamrzovalnik. Vmes jo večkrat premešamo z metlico za stepanje, da se ne naredijo kristalčki. Ko je sorbet gotov, ga nadevamo v kozarce in okrasimo z žličko divjih brusnic.