Bovla z breskvami, pomarančnim likerjem in cimetom

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 25 min (brez ohlajanja)
Sestavine
Sestavine:
  • 8 breskev
  • 100 g kristalnega sladkorja DIAMANT
  • 1 ščepec cimeta BELLA
  • 50 ml breskovega likerja
  • 100 ml pomarančnega likerja
  • 750 ml lahkega suhega roséja
  • 750 ml penine
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Na spodnji strani breskev naredimo po 2 zarezi v obliki črke X, nato damo breskve v vrelo vodo. Po 2–3 minutah jih vzamemo iz vode, ohladimo pod mrzlo vodo, olupimo, razpolovimo, razkoščičimo in narežemo na koščke. Narezane breskve damo v skledo za pripravo bovle, potresemo s sladkorjem in cimetom ter zalijemo z breskovim likerjem, pomarančnim likerjem in nekaj roséja, da prekrijemo sadje. Bovlo postavimo za 1 uro v hladilnik, da se okusi prepojijo. Preostali rosé in penino dolijemo tik pred serviranjem. 

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!