Zeleni šparglji s popranimi jagodami in majonezo iz rdečega vina

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g zelenih špargljev
  • 200 g jagod
  • pol pomaranče
  • 75 ml krepkega rdečega vina
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • pol čajne žličke gorčice Estragon znamke LOMEE
  • 200 ml sončničnega olja OSANA
  • nariban muškatni orešček
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Spodnjo tretjino špargljev olupimo, konce pa odrežemo. Olupimo polovico pomaranče in iztisnemo sok. V kozici kuhamo vino, pomarančni sok in pomarančno lupinico tako dolgo, da ostane le še polovica tekočine, nato odstranimo pomarančno lupinico in ohladimo. V posodi razžvrkljamo jajce ter mu primešamo gorčico in sol. Med nenehnim mešanjem z metlico najprej počasi prilivamo olje, nato še pripravljeno rdeče vino. Majonezo začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Šparglje 5 minut kuhamo v osoljeni vodi, jih odcedimo in poplaknemo z mrzlo vodo. Jagode narežemo na rezine in jih potresemo s svežim, grobo mletim poprom. Šparglje postrežemo z jagodami, majonezo iz rdečega vina in listi solate.