Svinjski medaljoni in šparglji z omako Béarnaise na rezini toasta

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g belih špargljev
  • 1 svinjski file (ca. 800 g)
  • bio maslo NATUR AKTIV
  • 1 vejica pehtrana
  • 4 rumenjaki iz bio jajc NATUR AKTIV
  • limonin sok
  • 4 rezine polnozrnatega ali pirinega bio toasta ZURÜCK ZUM URSPRUNG
  • sladkor DIAMANT
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Šparglje olupimo in jim odrežemo konce. Olupke in odrezane konce prelijemo z vodo, začinimo z dobrim ščepcem soli in sladkorja ter zavremo. Ko voda zavre, zmanjšamo temperaturo in pustimo rahlo vreti 10 minut. Tako pripravljeno špargljevo jušno osnovo precedimo.
V kozici stopimo 125 g masla in ga pri nizki temperaturi povremo, da nastane pena. Peno posnamemo, preostalo maščobo pa malo ohladimo. Olupljene šparglje približno 10 minut kuhamo v jušni osnovi, ki smo jo pripravili. Svinjski file narežemo na medaljone, ki jih začinimo s soljo in poprom ter na vročem maslu pečemo približno 4 minute na vsaki strani. Vzamemo jih iz ponve in položimo v pečico, da tam počivajo pri 100 °C. Pehtran operemo, listke osmukamo z vejice in jih drobno sesekljamo. Za omako Béarnaise v skledi nad vodno kopeljo penasto stepemo rumenjake in 50 ml špargljeve jušne osnove, da nastane krema, ki jo rumenjaki lepo povežejo. V kremo z metlico umešamo stopljeno maslo ter jo začinimo s soljo, poprom, pehtranom in limoninim sokom. Toast popečemo v opekaču, ga obložimo s šparglji in medaljoni, prelijemo z omako Béarnaise in na kratko gratiniramo v pečici s funkcijo žara. Jed postrežemo še vročo. Zraven ponudimo svežo zeleno solato.