Strjenka iz belih špargljev z zelenimi šparglji in ragujem iz češnjevih paradižnikov

Porcije: 4
Čas priprave:
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g belih špargljev
  • 1 bela čebula
  • maslo MILFINA
  • 30 g naribanega sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • 50 ml sladke smetane MILFINA
  • 3 jajca OKUS PODEŽELJA
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 2 žlici sladkorja DIAMANT
  • 2 žlici paradižnikove mezge CARLONI
  • 2 žlici balzamičnega kisa CASA CANDIOTTI
  • 200 g zelenih špargljev
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • 4 modelčki za strjenko
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Bele šparglje olupimo, jim odrežemo konce in jih narežemo na kolobarje. Skupaj s sesekljano čebulo jih prepražimo na 2 žlicah masla. Prilijemo malo vode in rahlo solimo, nato pa jih pri nizki temperaturi v pokriti posodi še približno 20 minut dušimo do mehkega. Vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom in pustimo, da se ohladi. V špargljevo maso primešamo sir Grana Padano, sladko smetano in jajca, nato jo še solimo in popramo. Maso prelijemo v modelčke za strjenko, ki smo jih prej namastili z maslom. Modelčke damo v pečico v vodno kopel in pečemo približno 35 minut pri 160 °C.
Za ragu v kozici karameliziramo sladkor, dodamo paradižnikovo mezgo, zalijemo z balzamičnim kisom in prilijemo okoli 40 ml vode. V kozico stresemo še češnjeve paradižnike in maso v pokriti posodi pri nizki temperaturi kuhamo približno 20 minut. Okus popestrimo z 2 žlicama masla ter soljo in poprom. Medtem zelene šparglje razpolovimo po dolžini in jim odrežemo konce. V močno osoljeni vodi jih blanširamo približno 1 minuto, nato jih na hitro ohladimo z mrzlo vodo in povaljamo v ponvi, v kateri smo razpustili 1 žlico masla. Šparglje po potrebi še dosolimo in popramo.
Tako pripravljene zelene šparglje postrežemo skupaj z ragujem in strjenko.