Šparglji s paniranimi paradižniki in holandsko omako s parmezanom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g belih špargljev
  • 4 rumenjaki iz bio jajc NATUR AKTIV
  • 50 g naribanega sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • 4 paradižniki
  • 8 žlic krušnih drobtin KORNGOLD
  • 1 čajna žlička pesta Genovese znamke CARLONI
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Šparglje olupimo in jim odrežemo konce. Olupke in odrezane konce prelijemo z vodo, začinimo s ščepcem soli in sladkorja ter zavremo. Ko voda zavre, zmanjšamo temperaturo in vse skupaj kuhamo še 10 minut tik pod vreliščem. Tako pripravljeno špargljevo jušno osnovo precedimo, dobro ožamemo tudi olupke in konce špargljev. Olupljene šparglje zdaj stresemo v lonec z vrelo špargljevo jušno osnovo in jih kuhamo 10 minut.
Medtem kruhove drobtine pomešamo s pestom in, če je potrebno, panado pregnetemo z roko. Paradižnike narežemo na rezine, jih povaljamo v panadi in jih na obeh straneh popečemo v olju. Za holandsko omako nad vodno kopeljo penasto umešamo rumenjake in 150 ml špargljeve jušne osnove, dokler rumenjaki omake lepo ne povežejo. Med mešanjem dodamo še nariban sir Grana Padano ter začinimo s soljo in poprom. Če je potrebno omaki prilijemo še malo špargljeve jušne osnove, da dobimo pravo teksturo. Šparglje in rezine paradižnika razporedimo po krožniku in prelijemo s holandsko omako s parmezanom. Za prilogo ponudimo krompirjev pire.