Špargljev ragu s peresniki, pršutom in pestom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g belih špargljev
  • 300 g peresnikov CARLONI
  • 1 žlica masla MILFINA
  • 1 čebula
  • 1 žlica gladke moke KORNGOLD
  • 100 ml sladke smetane MILFINA
  • 2 žlici pesta Genovese znamke CARLONI
  • 200 g graha GARTENKRONE
  • 80 g pršuta KRAS
  • 4 žlice naribanega sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • listi bazilike
  • sladkor DIAMANT
  • sol
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Šparglje olupimo in jim odrežemo konce. Olupke in odrezane konce prelijemo z vodo, začinimo s ščepcem soli in sladkorja ter zavremo. Ko voda zavre, zmanjšamo temperaturo in vse skupaj kuhamo še 10 minut tik pod vreliščem. Tako pripravljeno špargljevo jušno osnovo precedimo, dobro ožamemo tudi olupke in konce špargljev.
Peresnike v slanem kropu kuhamo 10 minut, nato jih odcedimo. Šparglje narežemo na manjše koščke. V loncu na maslu prepražimo sesekljano čebulo, potresemo z moko in med mešanjem z metlico postopoma prilijemo 250 ml špargljeve jušne osnove. Mešamo dalje, dokler ne zavre, dodamo koščke špargljev in pustimo, da rahlo vre še 10 minut. Vmes nekajkrat premešamo. Dodamo smetano, pesto, odcejene peresnike in grah ter kuhamo 2 minuti, nato primešamo še na trakove narezan pršut. Ragu postrežemo z naribanim sirom Grana Padano in svežo baziliko.