Špargljev kiš s slanino in špinačo

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 45 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g belih špargljev
  • 500 g špinače
  • 200 g gladke moke KORNGOLD
  • pol zavojčka pecilnega praška BELLA
  • čajno maslo MILFINA
  • 80 g puste skute MILFINA
  • 60 ml rastlinskega olja OSANA
  • 80 g pečene slanine
  • 4 bio jajca NATUR AKTIV
  • 100 g bio kisle smetane NATUR AKTIV
  • 100 ml sladke smetane MILFINA
  • 50 g naribanega sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • muškatni orešček
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

V moko najprej vmešamo pecilni prašek, nato dodamo 50 g masla, skuto, olje in ščepec soli ter vse skupaj pregnetemo, da nastane homogeno testo. Zavijemo ga v folijo za živila in pustimo počivati 15 minut. Špinačo operemo, odstranimo peclje in jo v kropu poparimo. Poparjeno špinačo odcedimo, poplaknemo z mrzlo vodo, dobro ožamemo z rokami in razrahljamo. Olupljenim špargljem odrežemo spodnje konce, stebla razpolovimo po dolžini in jih v rahlo osoljeni vodi kuhamo 3 minute, nato pa odcedimo. Pečico segrejemo na 200 °C (oz. 180 °C, če bomo pekli s funkcijo kroženja vročega zraka). Namastimo pekač za pite s premerom 28 cm in višino 4,5 cm ter ga obložimo z razvaljanim testom. Testo večkrat prebodemo z vilicami. Na testo enakomerno porazdelimo špinačo in šparglje, po vrhu potresemo na kocke narezano slanino in za 10 minut postavimo v pečico. Medtem stepemo jajca, kislo in sladko smetano ter sir Grana Padano in začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Maso v kozici med mešanjem rahlo segrejemo. Pazimo, da jajca ne zakrknejo. Toplo maso porazdelimo po zelenjavi in pečemo še 30 minut. Še topel kiš narežemo na kose in postrežemo. Ponudimo lahko tudi hladnega.