Pečeni zeleni šparglji s češnjevimi paradižniki, čebulo in rožmarinom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g zelenih špargljev
  • 2 vejici rožmarina
  • 2 stroka česna
  • 2 čebuli
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 20 češnjevih paradižnikov
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Šparglje operemo, spodnjo tretjino olupimo, konce pa odrežemo. Vejici rožmarina osmukamo, stroka česna razpolovimo po dolžini, olupljeni čebuli pa narežemo na 4 dele. V ponvi na oljčnem olju približno 3 minute pri srednji temperaturi pražimo čebulo, česen in šparglje, začinimo s soljo, poprom in rožmarinom. Na koncu dodamo še oprane češnjeve paradižnike, pokrijemo in pražimo še 8 minut pri nizki temperaturi ter občasno premešamo. Postrežemo s sveže pečeno bageto.