
Pečeni zeleni šparglji s češnjevimi paradižniki, čebulo in rožmarinom
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 20 min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 800 g zelenih špargljev
- 2 vejici rožmarina
- 2 stroka česna
- 2 čebuli
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
- 20 češnjevih paradižnikov
- sol
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaŠparglje operemo, spodnjo tretjino olupimo, konce pa odrežemo. Vejici rožmarina osmukamo, stroka česna razpolovimo po dolžini, olupljeni čebuli pa narežemo na 4 dele. V ponvi na oljčnem olju približno 3 minute pri srednji temperaturi pražimo čebulo, česen in šparglje, začinimo s soljo, poprom in rožmarinom. Na koncu dodamo še oprane češnjeve paradižnike, pokrijemo in pražimo še 8 minut pri nizki temperaturi ter občasno premešamo. Postrežemo s sveže pečeno bageto.