Pečeni šparglji na krompirjevih polpetah

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 35 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g čvrstega krompirja
  • 4 žlice sončničnega olja OSANA
  • 600 g belih špargljev
  • sladkor DIAMANT
  • 1 žlica čajnega masla MILFINA
  • 12 rezin slanine
  • 1 sveženj drobnjaka
  • 150 g bio kozjega sira NATUR AKTIV
  • 250 g kisle smetane MILFINA
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pečico segrejemo na 200 °C, če bomo pekli s funkcijo kroženja vročega zraka, ali na 220 °C, če bomo pekli z vključenim načinom gretja zgoraj/spodaj. Vanjo položimo rezine slanine na kosu aluminijaste folije in jih v pečici hrustljavo zapečemo.
Medtem zmešamo kozji sir in kislo smetano ter začinimo z na drobno narezanim drobnjakom, soljo in poprom.
Krompir olupimo in naribamo na večje kose. Iz naribanega krompirja oblikujemo 4 polpete in jih v vročem olju na obeh straneh hrustljavo zapečemo Krompirjeve polpete postavimo v pečico, da ostanejo tople.
Šparglje olupimo in debelejša stebla razpolovimo po dolžini. Narežemo jih na 4 cm dolge kose in jih na maslu popečemo. Dodamo sol in sladkor, pokrijemo in pri nizki temperaturi pečemo še 8 minut ter po potrebi obrnemo. Nato zalijemo z malo vode in zavremo. Primešamo prej pripravljeno kremo s kozjim sirom in kislo smetano ter začinimo s soljo in poprom. Šparglje in kremo razporedimo po krompirjevih polpetah, postrežemo s slanino in okrasimo z drobnjakom.