Lososov filet z belimi šparglji, zeliščno peno in pretlačenim krompirjem

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 4 zamrznjeni lososovi fileti ALMARE SEAFOOD (po 250 g)
  • 600 g belih špargljev
  • 1 kg čvrstega krompirja
  • čajno maslo MILFINA
  • sok 1 limone
  • 5 vejic koprca
  • 1 sveženj krebuljice
  • četrt svežnja peteršilja
  • pol svežnja drobnjaka
  • 4 rumenjaki iz bio jajc NATUR AKTIV
  • sladkor DIAMANT
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Zamrznjene lososove filete čez noč odtalimo v hladilniku. Šparglje olupimo, jim odrežemo konce in jih v ponvi na maslu pri nizki temperaturi podušimo. Dodamo ščepec soli in sladkorja, prelijemo s 150 ml vode in pokrite počasi kuhamo 10 minut. Lososove filete začinimo s soljo, poprom in malo limoninega soka. Ovijemo jih v namaščeno alu folijo in jih v pečici pri 200 °C (oz. pri 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka) pečemo 15 minut.
Krompir olupimo, narežemo na četrtine in skuhamo v kropu. Vodo odlijemo, dodamo 1 čajno žličko masla, sol, poper in limonin sok ter grobo pretlačimo.
Zelišča operemo, listke osmukamo s stebelc in jih sesekljamo.
Lososove filete vzamemo iz folije. Sok, ki je nastal pri pečenju, zlijemo v skledo ter mu dodamo še sok iz ponve, v kateri smo dušili šparglje, in rumenjake. Vse skupaj z metlico stepemo nad vodno kopeljo, da nastane pena. Primešamo sesekljana zelišča in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Lososove filete postrežemo skupaj s pretlačenim krompirjem in zeliščno peno.