Frtalja iz zelenih špargljev

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 25 min
Sestavine
Sestavine:
  • 400 g zelenih špargljev
  • 1 majhna čebula
  • 250 g krompirja
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 30 g naribanega sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 1 vejica rožmarina
  • četrt svežnja peteršilja
  • 6 bio jajc NATUR AKTIV
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • drobnjak
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Spodnjo tretjino špargljev olupimo, konce odrežemo, nato pa stebla narežemo na 3 cm dolge kose. Krompir operemo, ga narežemo na kocke in kuhamo približno 10 minut. Operemo še rožmarin in peteršilj, osmukamo lističe in jih sesekljamo. Nato olupimo in sesekljamo tudi čebulo, češnjeve paradižnike pa prerežemo na pol.
Jajca ubijemo v skledo in razžvrkljamo, primešamo nariban sir Grana Padano in sesekljan peteršilj ter začinimo s poprom. V veliki ponvi segrejemo oljčno olje in v njem posteklenimo čebulo. Nato dodamo šparglje in jih pri srednji temperaturi približno 3 minute pražimo. Posolimo in v ponev stresemo kuhane kocke krompirja ter sesekljan rožmarinin pokrite kuhamo še 3 minute. Dodamo paradižnike in kuhamo še 1 minuto. Primešamo jajčno zmes, znižamo temperaturo, pokrijemo in pustimo, da jajca zakrknejo. Frtaljo okrasimo z malo drobnjaka in jo postrežemo še toplo.