Dušeni šparglji z arašidovo peno in pečenim ananasom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g belih špargljev
  • sladkor DIAMANT
  • 2 žlici arašidovega masla
  • 2 žlici gladke moke KORNGOLD
  • 80 ml sladke smetane MILFINA
  • pol svežnja peteršilja
  • 1 žlica čajnega masla MILFINA
  • pol svežnja ananasa
  • sol
  • rdeč poper v zrnu
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Šparglje olupimo in jim odrežemo konce. Olupke prelijemo z vodo, začinimo s ščepcem soli in sladkorja ter zavremo. Ko voda zavre, zmanjšamo temperaturo in pustimo rahlo vreti 10 minut. Tako pripravljeno špargljevo jušno osnovo precedimo v drug lonec, olupke pa dobro ožamemo. Olupljene šparglje v vreli špargljevi jušni osnovi kuhamo 10 minut.
Medtem operemo peteršilj, lističe osmukamo in jih sesekljamo. Ananas prečno prerežemo na pol in ga olupimo. Polovico ananasa narežemo na 1 cm debele kolobarje, trši del na sredini pa izdolbemo z nožem. Rezine ananasa položimo v ponev s stopljenim maslom in jih pri srednji temperaturi pečemo 5 minut na obeh straneh.
V kozici stopimo arašidovo maslo in v njem zarumenimo moko. Kozico odstavimo s štedilnika in med stalnim mešanjem z metlico prilijemo 200 ml špargljeve jušne osnove. Mešamo dalje in zvišamo temperaturo, dokler moka ne poveže pene. Pena naj 5 minut rahlo vre pri nizki temperaturi. Ves čas mešamo, nato pa dodamo peteršilj, rahlo ohladimo in umešamo sladko smetano, ki smo jo prej trdo stepli.
Dobro odcejene šparglje položimo na krožnik skupaj z rezinami ananasa, jih prelijemo z arašidovo peno in potresemo s poprovimi zrni.