Dušeni šparglji s krompirjevimi hlebčki, peteršiljevim maslom in kuhano šunko

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 800 g belih špargljev
  • 600 g čvrstega krompirja
  • 2 bio jajci NATUR AKTIV
  • 2 žlici krušnih drobtin KORNGOLD
  • muškatni orešček
  • 100 g čajnega masla MILFINA
  • pol svežnja peteršilja
  • 8 rezin šunke
  • sol
  • limonin sok
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Neolupljen krompir kuhamo v kropu približno 25 minut oz. dokler ni kuhan. Medtem olupimo šparglje in jim odrežemo konce. Olupke prelijemo z vodo, začinimo s ščepcem soli in sladkorja ter zavremo. Ko voda zavre, zmanjšamo temperaturo in pustimo rahlo vreti 10 minut. Tako pripravljeno špargljevo jušno osnovo precedimo v drug lonec, olupke pa dobro ožamemo.
Peteršilj temeljito operemo, osmukamo lističe in jih drobno sesekljamo. Maslu, ki smo ga pustili stati na sobni temperaturi, primešamo sesekljan peteršilj, začinimo s soljo, poprom in dodamo malo limoninega soka. Peteršiljevo maslo preložimo na aluminijasto folijo, oblikujemo v štručko in postavimo na hladno.
Šparglje stresemo v 100 ml špargljeve jušne osnove in jih pokrite dušimo 12 minut pri nizki temperaturi.
Krompir odcedimo in poplaknemo z mrzlo vodo, ga olupimo in pretlačimo. Primešamo jajca in drobtine ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. V ponvi razstopimo maslo. Iz krompirjeve mase oblikujemo hlebčke in jih v ponvi na obeh straneh zlatorjavo zapečemo. Šparglje ponudimo s krompirjevimi hlebčki, peteršiljevim maslom in rezinami šunke.