Cordon Bleu iz špargljev

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 1.6 kg belih špargljev (16 kosov)
  • 4 rezine pečene šunke
  • 4 rezine gavde MILFINA
  • 4 žlice gladke moke KORNGOLD
  • 2 bio jajci NATUR AKTIV
  • 100 g krušnih drobtin KORNGOLD
  • 2 žlici prečiščenega masla
  • 200 ml majoneze LOMEE (z 80 % maščobe)
  • 100 g kisle smetane MILFINA
  • 1 kisla kumarica GARTENKRONE
  • pol manjše čebule
  • 3 stebelca peteršilja
  • 1 žlička delikatesnega hrena LOMEE
  • 1 limona
  • 1 glava glavnate solate
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Šparglje olupimo in skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Pustimo, da se ohladijo, in medtem pripravimo pomako. Operemo peteršilj, posmukamo liste s stebelc in jih na drobno sesekljamo. Sesekljamo tudi kislo kumarico. Čebulo olupimo in narežemo na kocke.
V posodici zmešamo majonezo, kislo smetano, sesekljan peteršilj, čebulo in kumarico. Začinimo s poprom, soljo, hrenom in limoninim sokom. Nato pripravimo zvitke, tako da po 4 šparglje ovijemo v sir in šunko. Povaljamo jih v moki, razžvrkljanih jajcih in drobtinah, nato pa jih popečemo v ponvi na vročem maslu. Hrustljave, zlato rumene zvitke postrežemo na krožniku s hrenovo pomako in listi glavnate solate.