
Cordon Bleu iz špargljev
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti:
zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 1.6 kg belih špargljev (16 kosov)
- 4 rezine pečene šunke
- 4 rezine gavde MILFINA
- 4 žlice gladke moke KORNGOLD
- 2 bio jajci NATUR AKTIV
- 100 g krušnih drobtin KORNGOLD
- 2 žlici prečiščenega masla
- 200 ml majoneze LOMEE (z 80 % maščobe)
- 100 g kisle smetane MILFINA
- 1 kisla kumarica GARTENKRONE
- pol manjše čebule
- 3 stebelca peteršilja
- 1 žlička delikatesnega hrena LOMEE
- 1 limona
- 1 glava glavnate solate
- sol
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaŠparglje olupimo in skuhamo v rahlo osoljeni vodi. Pustimo, da se ohladijo, in medtem pripravimo pomako. Operemo peteršilj, posmukamo liste s stebelc in jih na drobno sesekljamo. Sesekljamo tudi kislo kumarico. Čebulo olupimo in narežemo na kocke.
V posodici zmešamo majonezo, kislo smetano, sesekljan peteršilj, čebulo in kumarico. Začinimo s poprom, soljo, hrenom in limoninim sokom. Nato pripravimo zvitke, tako da po 4 šparglje ovijemo v sir in šunko. Povaljamo jih v moki, razžvrkljanih jajcih in drobtinah, nato pa jih popečemo v ponvi na vročem maslu. Hrustljave, zlato rumene zvitke postrežemo na krožniku s hrenovo pomako in listi glavnate solate.