Žakeljček z govejim filejem in šampinjoni

Porcije: 2
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 100 g šampinjonov
  • 8 manjših kislih kumaric GARTENKRONE
  • 2 zrezka iz govejega fileja
  • 2 žlici sončničnega olja OSANA
  • 75 ml balzamičnega kisa GOURMET
  • 1 žlica cvetličnega medu GRANDESSA
  • po želji svež majaron
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • 2 kosa papirja za peko FOLIO
  • gospodinjska vrvica
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Šampinjone očistimo in narežemo na koščke, kisle kumarice pa na tanke rezine. Zrezka najprej osušimo s papirnato brisačo, ju na vročem olju pečemo 2 minuti na vsaki strani, nato pa vsakega položimo na svoj kos papirja za peko. V ponvi, v kateri smo pekli zrezka, približno 2 minuti pražimo šampinjone, dodamo kisle kumarice in zalijemo z balzamičnim kisom. Primešamo še med ter posolimo in popopramo. Omako iz šampinjonov porazdelimo po zrezkih in ju zavijemo v papir za peko ter povežemo z gospodinjsko vrvico, da nastaneta žakeljčka.
Položimo ju v pečico, segreto na 160 °C (oz. 140 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Pečemo približno 5 minut. Zrezka lahko postrežemo kar v žakeljčkih ali pa ju položimo na krožnika in okrasimo s svežim majaronom.