Špageti
 s šampinjonovo omako po bolonjsko

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 45 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 250 g jušne zelenjave (por, zelena, korenje)
  • 250 g šampinjonov
  • 1 čebula
  • 3 žlice oljčnega olja BELLASAN
  • 1 strok česna
  • 1 žlica paradižnikove mezge CARLONI
  • 100 ml rdečega vina (npr. Superior znamke TORO LOCO)
  • 300 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • 300 ml bio pasiranega paradižnika NATUR AKTIV
  • 1 vejica timijana
  • 500 g špagetov CARLONI
  • malo sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Očiščeno jušno zelenjavo in šampinjone narežemo na manjše kocke. Čebulo sesekljamo. Narezano čebulo in jušno zelenjavo popražimo na vročem oljčnem olju, primešamo šampinjone in pražimo, dokler se tekočina ne pokuha. Dodamo stisnjen česen, ga prav tako na hitro popražimo, vmešamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z rdečim vinom. Počakamo, da zavre, in nato prilijemo jušno osnovo, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Vmešamo še pasiran paradižnik in osmukan timijan ter kuhamo 10 minut. Na koncu posolimo in popopramo.
Medtem po navodilih na embalaži skuhamo špagete in jih odcedimo. Prelijemo jih z omako in potresemo s sveže naribanim sirom Grana Padano.