Šampinjoni s hrustljavo skorjico

Porcije: 2
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 300 g šampinjonov
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 100 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • 150 ml smetane za stepanje MILFINA
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 2 rezini toasta American Sandwich
  • 3 žlice naribanega slovenskega ementalca MILFINA
  • muškatni orešček
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Čebulo in česen fino sesekljamo. Šampinjone očistimo in narežemo na koščke.
Šampinjone pražimo na vročem oljčnem olju 3 minute. Nato dodamo sesekljano čebulo in česen ter ju prav tako na hitro popražimo. Vse skupaj zalijemo s smetano in jušno osnovo, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Zavremo, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Na koncu vmešamo še sesekljan peteršilj.
Šampinjone nadevamo v dva ognjevarna modelčka ali skodelici. Nato iz opečenih rezin toasta izdelamo pokrovčka, ki ju položimo čez modelčka ali skodelici. Po vrhu potresemo še nariban ementalec in pečemo 10 minut v spodnjem delu pečice, segrete na 180 °C (oz. na 160 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).