Šampinjoni po italijansko

Porcije: 2
Čas priprave: ca. 1 h
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 6 velikih šampinjonov
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 30 g sušenega paradižnika
  • pol suhe žemlje
  • 1 šopek peteršilja
  • 100 g mocarele CARLONI
  • 100 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • 150 g češnjevega paradižnika
  • 1 čajna žlička suhega origana
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • 1 vejica rožmarina za okrasitev
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Očiščenim šampinjonom odstranimo bete, tako da jih previdno zavrtimo. Bete, čebulo in česen fino sesekljamo. V ponvi na 2 žlicah oljčnega olja najprej na hitro popražimo bete, nato pa dodamo sesekljan česen in čebulo ter vse skupaj pražimo še 2 minuti.
Sušen paradižnik narežemo na kocke in zmešamo z žlico oljčnega olja. Solimo, popramo in začinimo z origanom. Suho žemljo in peteršilj drobno sesekljamo. Vse skupaj zmešamo s popraženimi šampinjoni in koščki mocarele. Pripravljeno maso nadevamo v klobuke, ki jih nato položimo v ognjevaren pekač. V pekač prilijemo jušno osnovo, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Dodamo še razpolovljene češnjeve paradižnike in pečemo približno 35 minut v spodnjem delu pečice, segrete na 180 °C (oz. na 160 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
Okrasimo z vejicami rožmarina.