Praženi šampinjoni
 s fileji pange

Porcije: 2
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 200 g šampinjonov
  • 1 čebula
  • 1 rumena paprika
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 75 g pečene slanine
  • 300 g ASC-filejev pange ALMARE SEAFOOD
  • 1 žlica gladke moke KORNGOLD
  • 2 žlici sončničnega olja OSANA
  • nekaj lističev bazilike
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Fileje pange počasi odtajamo (najbolje v hladilniku). Šampinjone očistimo. Večje razpolovimo, manjše pa pustimo cele. Čebulo drobno sesekljamo. Papriko očistimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke. Tudi slanino nakockamo in popražimo na vročem oljčnem olju. Nato dodamo narezano čebulo, papriko in šampinjone ter pražimo še 5 minut. Posolimo in popopramo. Fileje pange oplaknemo in previdno osušimo s papirnato brisačo. Narežemo jih na 3 cm velike kocke, ki jih solimo in pomokamo. Popečemo jih na vročem oljčnem olju z vseh strani, nato jih pražimo še 2 minuti. Zelenjavo nadevamo na segrete krožnike, po vrhu razporedimo koščke ribe in okrasimo z lističi bazilike. Zraven ponudimo mešano solato.