Peresniki s šampinjoni

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 300 g šampinjonov
  • 1 šopek mlade čebule
  • 3 žlice sončničnega olja OSANA
  • 100 ml belega vina (npr. kvarteta LJUTOMERČAN)
  • 100 g češnjevega paradižnika
  • 150 g smetane crème fraîche MILFINA
  • 500 g bio polnozrnatih pirinih peresnikov NATUR AKTIV
  • 1 šopek peteršilja
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Šampinjone očistimo in narežemo na koščke. Mlado čebulo narežemo na tanke rezine, nato pa jo skupaj s šampinjoni popražimo na vročem sončničnem olju. Solimo, popramo, zalijemo z vinom in pustimo počasi vreti 4 minute. Češnjeve paradižnike razpolovimo, primešamo k šampinjonom in kuhamo še 3 minute. Na koncu dodamo smetano crème fraîche.
Medtem po navodilih na embalaži skuhamo peresnike in jih odcedimo. Zmešamo jih z omako iz šampinjonov, nadevamo na krožnike in okrasimo s sesekljanim peteršiljem.