
Peresniki s šampinjoni
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 300 g šampinjonov
- 1 šopek mlade čebule
- 3 žlice sončničnega olja OSANA
- 100 ml belega vina (npr. kvarteta LJUTOMERČAN)
- 100 g češnjevega paradižnika
- 150 g smetane crème fraîche MILFINA
- 500 g bio polnozrnatih pirinih peresnikov NATUR AKTIV
- 1 šopek peteršilja
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaŠampinjone očistimo in narežemo na koščke. Mlado čebulo narežemo na tanke rezine, nato pa jo skupaj s šampinjoni popražimo na vročem sončničnem olju. Solimo, popramo, zalijemo z vinom in pustimo počasi vreti 4 minute. Češnjeve paradižnike razpolovimo, primešamo k šampinjonom in kuhamo še 3 minute. Na koncu dodamo smetano crème fraîche.
Medtem po navodilih na embalaži skuhamo peresnike in jih odcedimo. Zmešamo jih z omako iz šampinjonov, nadevamo na krožnike in okrasimo s sesekljanim peteršiljem.