Njoki z gobicami po receptu Barbarella Green Chef

Porcije: 3
Skupen čas: 60 min
Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Njoki:
  • 100 g moke HAPPY HARVEST
  • 500 g kuhanega in olupljenega krompirja
  • 100 g zmehčanega rastlinskega masla
  • 1 ščepec soli LE GUSTO
  • -----
  • Omaka:
  • 1 večja čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka drobno sesekljanega česna
  • 200 g šampinjonov
  • 1 skodlica mešane zelenjave (korenček, grah, mladi stročji fižol)
  • 1 jušna žlica sojine omake
  • malo zelenjavne jušne osnove
  • 2 žlici mletih ovsenih kosmičev NATUR AKTIV
  • sol in poper po okusu
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Priprava njokov:
krompir skuhajte in ga pretlačite, dodajte moko, maslo in sol. Pripravite testo za njoke. Testo razdelite na več delov (kroglic) in jih na pomokani površini razvaljajte v kače. Pripravite njoke in jih skuhajte v soljenem, vrelem kropu. Kuhani so takrat, ko se dvignejo na gladino. 

Priprava omake:
najprej prepražite čebulo, solite, dodajte česen in gobice in pražite cca 15 minut. Nato dodajte zelenjavo in jo pokuhajte. Dodajte sojino omako in zelenjavno jušno osnovo, solite in poprajte ter na koncu zgostite z mletimi ovsenimi kosmiči. Postrezite z njoki. 

Še več slastnih receptov si oglejte na @barbarellagchef.