Ledenka s šampinjoni in puranjimi trakci

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 400 g puranjih zrezkov OKUS PODEŽELJA
  • 4 žlice sončničnega olja OSANA
  • 200 g šampinjonov
  • 1 mango
  • 1 glava solate ledenke
  • 1 čebula
  • 3 žlice limoninega soka
  • 1 čajna žlička sladkorja AGRAGOLD
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Puranje zrezke operemo, osušimo s papirnato kuhinjsko brisačo in narežemo na grižljaj velike trakce. V ponvi na žlici vročega sončničnega olja popečemo meso z vseh strani. Solimo, popramo in ga damo na stran.
Šampinjone očistimo in narežemo na rezine. V ponvi jih na žlici olja pražimo približno 5 minut.
Mango z ostrim nožem razkoščičimo, olupimo in narežemo na rezine. Oprano solato natrebimo.
Nato pripravimo solatni preliv. Čebulo narežemo na tanke rezine in zmešamo z 2 žlicama sončničnega olja, limoninim sokom ter sladkorjem. Solimo in popramo.
Vse sestavine razporedimo na krožnike in začinimo s prelivom.

NAMIG: K tej jedi se odlično podajo še tople, popečene rezine originalne francoske bagete OKUS TRADICIJE. Bageto narežemo na rezine. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, pokapamo z oljčnim oljem in pečemo približno 5 minut v pečici, segreti na 200 °C (oz. na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).