Kremna juha iz šampinjonov

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 45 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g belih šampinjonov
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 20 g čajnega masla MILFINA
  • 1 čajna žlička gladke moke KORNGOLD
  • 1 l jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • 100 g smetane crème fraîche MILFINA
  • 1 žlica sončničnega olja OSANA
  • 75 ml smetane za stepanje MILFINA
  • malo drobnjaka
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Šampinjone najprej očistimo. 2 klobuka damo na stran, druge pa drobno sesekljamo. Sesekljamo tudi čebulo in česen ter ju prepražimo na maslu, da posteklenita. Dodamo šampinjone in potresemo z moko. Prelijemo z jušno osnovo, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži, premešamo, pokrijemo in pustimo, da vse skupaj pri nizki temperaturi rahlo vre 30 minut. Juhi dodamo smetano crème fraîche, jo pretlačimo s paličnim mešalnikom ter solimo in popramo.
Šampinjonova klobuka, ki smo ju prihranili, narežemo na tanke rezine in jih na segretem olju na hitro prepražimo. Sladko smetano kremasto stepemo, drobnjak pa narežemo na kolobarčke. Vročo juho nadevamo v segrete krožnike ter okrasimo z malo stepene smetane, rezinami šampinjonov in kolobarčki drobnjaka. Na koncu še popramo.