Kremna juha iz šampinjonov, špinače in leče po receptu Taja’s goods

Porcije: 4
Skupen čas: 35 min
Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 25 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • bio oljčno olje NATUR AKTIV
  • 3 olupljeni stroki česna
  • 300 g šampinjonov
  • 1 čebula
  • 150 ml jušne osnove iz kokošje jušne kocke LE GUSTO
  • suh peteršilj in drobnjak
  • 150 g leče HAPPY HARVEST
  • 300 ml smetane za kuhanje MILFINA
  • 200 g špinače
  • sol in poper po okusu
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Na olivnem olju počasi prepraži čebulo, po nekaj minutah dodaj nasekljan česen. V ponev dodaj cele očiščene šampinjone. Dolij piščančjo jušno osnovo in zmanjšaj temperaturo na polovico. Dodaj lečo in začini s soljo, poprom, suhim peteršiljem in suhim drobnjakom. Kuhaj 10 do 15 minut. Nato dodaj smetano za kuhanje in na koncu še špinačo. Počakaj da se špinača malo omehča in postrezi toplo. 

Še več slastnih receptov si oglejte na @tajasgoods.