Frtalja iz šampinjonov

Porcije: 2
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 300 g šampinjonov
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 100 g pancete Z‘DEŽELE
  • 2 žlici sončničnega olja OSANA
  • 6 bio jajc NATUR AKTIV
  • muškatni orešček
  • pol šopka peteršilja
  • 30 g nastrganega italijanskega trdega sira CUCINA NOBILE
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Šampinjone očistimo in jih narežemo na koščke. Čebulo in česen nakockamo ter ju skupaj z na trakce narezano panceto prepražimo na vročem olju. Dodamo še šampinjone, popečemo, posolimo in popramo, nato pa maso stresemo v okrogel ognjevaren pekač. Jajca stepemo, začinimo z muškatnim oreščkom, posolimo, popramo ter primešamo sesekljan peteršilj.
Šampinjone v pekaču prelijemo z jajčno mešanico in vse skupaj približno 12 minut pečemo v spodnjem delu pečice, ki smo jo segreli na 190 °C (oz. 170 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Po 6 minutah frtaljo potresemo z nastrganim trdim sirom in damo v pečico še za 6 minut.