
Frtalja iz šampinjonov
Porcije:
2
Čas priprave:
ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 300 g šampinjonov
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 100 g pancete Z‘DEŽELE
- 2 žlici sončničnega olja OSANA
- 6 bio jajc NATUR AKTIV
- muškatni orešček
- pol šopka peteršilja
- 30 g nastrganega italijanskega trdega sira CUCINA NOBILE
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaŠampinjone očistimo in jih narežemo na koščke. Čebulo in česen nakockamo ter ju skupaj z na trakce narezano panceto prepražimo na vročem olju. Dodamo še šampinjone, popečemo, posolimo in popramo, nato pa maso stresemo v okrogel ognjevaren pekač. Jajca stepemo, začinimo z muškatnim oreščkom, posolimo, popramo ter primešamo sesekljan peteršilj.
Šampinjone v pekaču prelijemo z jajčno mešanico in vse skupaj približno 12 minut pečemo v spodnjem delu pečice, ki smo jo segreli na 190 °C (oz. 170 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Po 6 minutah frtaljo potresemo z nastrganim trdim sirom in damo v pečico še za 6 minut.