Vložena paprika s česnom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 minut
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 3 rdeče paprike
  • 3 rumene paprike
  • 3 zelene paprike
  • 2 stroka česna PAN ORGANIC
  • 2 lovorjeva lista LE GUSTO
  • 10 vejic svežega timijana
  • ekstra deviško oljčno olje CASTELLO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Paprike razpolovimo in odstranimo semena. Dno pekača prekrijemo s papirjem za peko in nanj položimo papriko, tako da votlo stran obrnemo navzdol. Pečemo v pečici na zgornji rešetki pri najvišji temperaturi. Medtem olupimo česen in ga narežemo na tanke lističe. Ko paprika ob robovih rahlo počrni, jo vzamemo iz pečice, še vročo oplaknemo pod hladno vodo ter damo na stran, da se ohladi. Nato jo olupimo in narežemo na koščke.
Olupljene koščke paprike damo v plitvo posodo. Dodamo še česen, lovorjeva lista in svež timijan, začinimo s soljo in poprom ter prelijemo z oljčnim oljem, tako da je vsa zelenjava prekrita. Čez noč postavimo na hladno, da se okusi prepojijo. K vloženi papriki se odlično poda sveže pečena ciabatta z olivami OKUS TRADICIJE.