Testeninska solata s papriko, slanino, olivami in baziliko

Porcije: 6
Čas priprave: ca. 30 minut
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g bio testenin NATUR AKTIV (vrsta: svedrčki)
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 strok česna PAN ORGANIC
  • 7 žlic ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 125 g pečene mesne slanine
  • 150 g paradižnika v grozdu
  • 1 rdeča čebula
  • 60 g španskih oliv manzanilla znamke HOLA!
  • 5 žlic italijanskega balzamičnega kisa CASA CANDIOTTI (npr. Condimento Bianco)
  • 50 g pinjol HAPPY HARVEST
  • pest sveže bazilike
  • 50 g sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Svedrčke skuhamo al dente v soljenem kropu. Papriko narežemo na koščke, česen pa sesekljamo. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in prepražimo na kocke narezano slanino. Dodamo narezano papriko in sesekljan česen ter pražimo še minuto ali dve. Vse skupaj stresemo v skledo s svedrčki in premešamo. Češnjev paradižnik narežemo na četrtine, čebulo na kocke. Oboje skupaj z olivami primešamo k svedrčkom ter začinimo s soljo, poprom, kisom in oljem. V majhni ponvi prepražimo pinjole. Sesekljamo baziliko. Oboje dodamo k solati in še enkrat dobro premešamo. Preden solato postrežemo, jo potresemo s sveže nastrganim sirom Grana Padano.