Ratatouille

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 35 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 bučka
  • 1 jajčevec
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 stroka česna
  • 5 žlic bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 500 g bio pasiranega paradižnika NATUR AKTIV
  • 2 žlici balzamičnega kisa CASA CANDIOTTI (npr. belega)
  • pest svežega timijana
  • 2 lovorjeva lista LE GUSTO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Češnjeve paradižnike razpolovimo. Razpolovimo tudi paprike, odstranimo semena in narežemo na približno 1–2 cm široke rezine. Bučko in jajčevec razpolovimo po dolžini in narežemo na rezine. Čebuli razrežemo na osmine, česen pa drobno sesekljamo. Sestavin za zdaj ne združujemo. V ponvi segrejemo 3 žlice oljčnega olja. Vanjo v naslednjem vrstnem redu postopoma dodajamo in prepražimo: papriko, bučko, jajčevec in čebulo.
Medtem v loncu segrejemo 2 žlici oljčnega olja, na njem popražimo česen in prilijemo pasiran paradižnik. Umešamo prepraženo zelenjavo, razpolovljene češnjeve paradižnike, prilijemo kis ter začinimo s sesekljanim timijanom, lovorjevima listoma, soljo in poprom. Pri nizki temperaturi kuhamo še 5 minut, nato postrežemo kot glavno jed ali prilogo. K jedi se odlično poda naša ciabatta z olivami OKUS TRADICIJE.