Puranji trakci s papriko iz voka

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20 minut
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 400 g puranjih zrezkov OKUS PODEŽELJA
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna PAN ORGANIC
  • 100 g svežih šampinjonov
  • četrt ananasa
  • 20 g svežega ingverja
  • pol čilija
  • 250 g basmati riža ALINO
  • 1 pločevinka kokosovega mleka
  • 1 čajna žlička mlete sladke paprike LE GUSTO
  • 2 žlici rastlinskega olja OSANA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Puranje zrezke in papriko narežemo na trakce, čebulo na kolobarje in česen na tanke rezine. Oprane šampinjone narežemo na osmine. Ananas olupimo in narežemo na kocke, ingver in čili fino sesekljamo. Riž skuhamo po navodilih z embalaže.
V voku ali ponvi segrejemo olje in dobro popečemo puranje trakce. Začinimo jih s soljo in mleto sladko papriko. Trakce pomaknemo ob rob in na sredi voka ali ponve popečemo na kolobarje narezano čebulo. Nato tudi čebulo pomaknemo ob rob in popečemo še papriko in šampinjone. Zalijemo s kokosovim napitkom ter primešamo čili, česen in kocke ananasa. Počakamo, da zavre, nato začinimo s sesekljanim ingverjem. Postrežemo na krožniku skupaj z rižem.