
Polnjene paprike
- Za polnjene paprike:
- 6 rdečih paprik
- 1 žemlja OKUS TRADICIJE
- 1 čebula
- 1 strok česna
- približno 1 šopek peteršilja
- 1 pločevinka koruze v zrnju HAPPY HARVEST
- 400 g bio svežega govejega mletega mesa NATUR AKTIV
- 1 bio jajce NATUR AKTIV
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- 1 čajna žlička mlete sladke paprike LE GUSTO
- -----
- Za omako:
- 2 pločevinki olupljenih paradižnikov CARLONI
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- ščepec sladkorja DIAMANT
- 1 žlica balzamičnega kisa iz Modene GOURMET
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaZa pripravo nadeva žemljo najprej na kratko namočimo v vodi, nato jo dobro ožamemo. Čebulo, česen in peteršilj drobno sesekljamo, koruzo pa odcedimo. V skledi zmešamo mleto meso, jajce, ožeto žemljo ter sesekljano čebulo, česen in peteršilj. Maso začinimo s soljo, poprom in mleto papriko.
Paprikam previdno odrežemo vrhnje dele in odstranimo semena. Napolnimo jih z mesno maso in pokrijemo z odrezanimi vrhnjimi deli. Paprike pokončno postavimo v pekač za narastke ali podobno ognjevarno posodo.
Za pripravo omake olupljene paradižnike vzamemo iz pločevinke, jih sesekljamo in skupaj s paradižnikovim sokom, ki je ostal v pločevinki, damo v skledo. Začinimo s soljo, poprom, sladkorjem in balzamičnim kisom, nato omako prelijemo med paprike. Pekač pokrijemo in ga postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 200 °C (oz. 180 °C, če bomo pekli s funkcijo kroženja vročega zraka). Paprike dušimo v pečici 50 minut.