
Pita s papriko in pinjolami
- Za testo:
- 400 g gladke moke KORNGOLD
- 7 žlic hladne vode
- ščepec soli PIRANSKE SOLINE
- 1 žlica sladkorja DIAMANT
- približno 210 g slovenskega čajnega masla MILFINA
- -----
- Za nadev:
- 2 rdeči papriki
- 2 rumeni papriki
- 1 zelena paprika
- pol šopka mlade čebule
- 3 bio jajca NATUR AKTIV
- 100 g bio kisle smetane NATUR AKTIV
- 200 g ribanega sira za pico MILFINA
- 50 g pinjol HAPPY HARVEST
- pest svežega majarona
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaMoko, hladno vodo, sol in sladkor damo v veliko skledo. Po vrhu porazdelimo 200 g masla, ki smo ga narezali na koščke. Vse skupaj zelo na hitro pregnetemo, oblikujemo v kepo, zavijemo v prozorno gospodinjsko folijo in postavimo v hladilnik za približno 30 minut.
Pekač za pito (Ø 30 cm ali 20 x 35 cm) namastimo z maslom. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini in preložimo v pekač, da z njim pokrijemo dno in obod. Znova postavimo v hladilnik za približno 10 minut.
Za nadev razpolovimo paprike in odstranimo semena. Narežemo jih na trakove, mlado čebulo pa na tanke rezine. V skledi zmešamo jajca, kislo smetano in sir. Začinimo s soljo in poprom, primešamo mlado čebulo in maso porazdelimo po pekaču, v katerem je testo. Po vrhu posujemo pisane trakove paprike ter pečemo na srednji rešetki pečice, ki smo jo segreli na 200 °C (oz. 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
Po približno 40 minutah pito posujemo s pinjolami in pečemo še približno 5 minut. Pečeno pito okrasimo s sesekljanim majaronom in postrežemo toplo ali ohlajeno.