Pisana hrustljava paprika z arašidovo omako

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 minut
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za prigrizek:
  • 2 rdeči papriki
  • 2 rumeni papriki
  • 2 korenčka
  • 4 stebelca stebelne zélene
  • -----
  • Za omako:
  • pol žemlje OKUS TRADICIJE
  • 1 žlico arašidovega masla
  • 150 g bio navadnega jogurta NATUR AKTIV (3,6 % m. m.)
  • 1 žlica karija LE GUSTO
  • pest drobnjaka
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Papriko razpolovimo, odstranimo semena ter narežemo na trakce. Olupljen korenček in zeleno narežemo na približno 3 cm dolge kose, ki jih prerežemo še na pol.
Za omako najprej v vodi namočimo žemljo. Dobro jo ožamemo, damo v višjo posodo ter primešamo arašidovo maslo in jogurt. Začinimo s poprom, karijem in soljo ter dobro premešamo z ročnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes. Vmešamo na kolobarčke narezan drobnjak. Narezano zelenjavo lepo razporedimo v kozarce. Postrežemo z omako.