
Pisana hrustljava paprika z arašidovo omako
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 30 minut
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- Za prigrizek:
- 2 rdeči papriki
- 2 rumeni papriki
- 2 korenčka
- 4 stebelca stebelne zélene
- -----
- Za omako:
- pol žemlje OKUS TRADICIJE
- 1 žlico arašidovega masla
- 150 g bio navadnega jogurta NATUR AKTIV (3,6 % m. m.)
- 1 žlica karija LE GUSTO
- pest drobnjaka
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPapriko razpolovimo, odstranimo semena ter narežemo na trakce. Olupljen korenček in zeleno narežemo na približno 3 cm dolge kose, ki jih prerežemo še na pol.
Za omako najprej v vodi namočimo žemljo. Dobro jo ožamemo, damo v višjo posodo ter primešamo arašidovo maslo in jogurt. Začinimo s poprom, karijem in soljo ter dobro premešamo z ročnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes. Vmešamo na kolobarčke narezan drobnjak. Narezano zelenjavo lepo razporedimo v kozarce. Postrežemo z omako.