Pikantne kozice s papriko in paradižnikom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 minut
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 250 g naravnih bio zamrznjenih kozic NATUR AKTIV
  • 250 g basmati riža ALINO
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 koromač
  • pol čilija
  • 150 g češnjevega paradižnika
  • 4 žlice bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 100 ml sladke smetane MILFINA
  • 1 strok česna PAN ORGANIC
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Kozice odtalimo. Riž skuhamo po navodilih z embalaže. Papriko razpolovimo, odstranimo semena in narežemo na trakce. S koromača odstranimo zelene vršičke in jih damo na stran za dekoracijo. Gomolj prerežemo na pol. Spodnji, trši del gomolja odstranimo, preostali polovici pa narežemo na trakce. Čili fino sesekljamo. Paradižnik prerežemo na pol.
V ponvi na oljčnem olju prepražimo kozice. Nato jih vzamemo iz ponve in damo na stran. V isti ponvi prepražimo še narezano papriko in koromač, dodamo čili in zalijemo s sladko smetano. Na hitro pokuhamo, solimo in popramo. Nato v omako vmešamo pečene kozice in paradižnik. Postrežemo z rižem in okrasimo z zelenimi vršički koromača, ki smo jih dali na stran.