
Pikantna juhica iz paprike s karijem in indijskimi oreščki
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 30 minut
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 250 g krompirja
- 2 čebuli
- 1 strok česna PAN ORGANIC
- 4 rumene paprike
- pol čilija
- 1 žlica čajnega masla MILFINA
- 1 žlica karija LE GUSTO
- 500 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
- 200 ml sladke smetane MILFINA
- pest svežega peteršilja
- 75 g bio indijskih oreščkov NATUR AKTIV
- sol PIRANSKE SOLINE
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaKrompir, čebulo in česen olupimo in narežemo na kocke. Papriko razpolovimo, odstranimo semena in narežemo na koščke, čili pa drobno sesekljamo. V loncu segrejemo maslo in na njem podušimo česen in čebulo. Potresemo s karijem, premešamo in dodamo narezan krompir. Zalijemo z jušno osnovo, rahlo solimo in kuhamo 15 minut pri nizki temperaturi. Nato dodamo narezano papriko in čili ter kuhamo še 10 minut. Dodamo pol sladke smetane, hitro zavremo in pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko kremno juho. Preostalo smetano stepemo. Peteršilj in oreščke drobno sesekljamo. Juho nadevamo v krožnike in okrasimo z žlico stepene smetane. Potrosimo s sesekljanimi oreščki in peteršiljem ter postrežemo z rezino alpskega hlebca OKUS TRADICIJE.