Pikantna juhica iz paprike s karijem in indijskimi oreščki 

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 minut
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 250 g krompirja
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna PAN ORGANIC
  • 4 rumene paprike
  • pol čilija
  • 1 žlica čajnega masla MILFINA
  • 1 žlica karija LE GUSTO
  • 500 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • 200 ml sladke smetane MILFINA
  • pest svežega peteršilja
  • 75 g bio indijskih oreščkov NATUR AKTIV
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krompir, čebulo in česen olupimo in narežemo na kocke. Papriko razpolovimo, odstranimo semena in narežemo na koščke, čili pa drobno sesekljamo. V loncu segrejemo maslo in na njem podušimo česen in čebulo. Potresemo s karijem, premešamo in dodamo narezan krompir. Zalijemo z jušno osnovo, rahlo solimo in kuhamo 15 minut pri nizki temperaturi. Nato dodamo narezano papriko in čili ter kuhamo še 10 minut. Dodamo pol sladke smetane, hitro zavremo in pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko kremno juho. Preostalo smetano stepemo. Peteršilj in oreščke drobno sesekljamo. Juho nadevamo v krožnike in okrasimo z žlico stepene smetane. Potrosimo s sesekljanimi oreščki in peteršiljem ter postrežemo z rezino alpskega hlebca OKUS TRADICIJE.