Pica s tunino, česnom in papriko

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 20 minut (brez peke)
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za testo:
  • 250 g gladke moke KORNGOLD
  • 20 g kvasa
  • 125 ml mlačne vode
  • 3 žlice grškega oljčnega olja MINOS
  • pol čajne žličke soli PIRANSKE SOLINE
  • pol čajne žličke sladkorja DIAMANT
  • -----
  • Za pico:
  • 2 stroka česna PAN ORGANIC
  • pest svežega timijana
  • 1 pločevinka olupljenega paradižnika CARLONI
  • 5 žlic grškega oljčnega olja MINOS
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 80 g filetov tuna v lastnem soku ALMARE SEAFOOD
  • 2 zavoja bio mozzarelle NATUR AKTIV
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

V posodo presejemo moko. Na sredi naredimo jamico, v katero nadrobimo kvas. Po zunanjem robu moke potrosimo sol. Kvas prelijemo s polovico mlačne vode, potrosimo s sladkorjem in premešamo. Po 15 minutah dolijemo še preostalo vodo in 3 žlice oljčnega olja ter zgnetemo gladko testo. Pripravljeno testo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati na toplem približno 45 minut. Nato ga še enkrat pregnetemo, na tanko razpotegnemo čez naoljen pekač in pustimo vzhajati še 10 minut. Medtem sesekljamo česen in timijan ter na drobno narežemo paradižnik. Vse skupaj zmešamo, solimo, popramo in dodamo še olivno olje. Papriko razpolovimo, odstranimo semena in narežemo na koščke. Tunino odcedimo. Mozzarello narežemo na rezine. Testo namažemo s pripravljeno paradižnikovo omako in obložimo s papriko, tunino in česnom. Solimo in po vrhu razporedimo še mozzarello. Damo v pečico, segreto na 220 °C (oz. 200 °C, če uporabljamo funkcijo kroženja vročega zraka), in pečemo na spodnji rešetki približno 30 minut. Pico postrežemo vročo, pred tem pa jo začinimo še s poprom in baziliko.

* Paradižnikovega soka iz pločevinke pri tem receptu ne potrebujemo – lahko ga uporabimo pri pripravi drugih jedi, npr. paradižnikove juhe ali omake za testenine.