Pesto iz rdeče paprike

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 minut
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 3 rdeče paprike
  • 70 g sira Grana Padano znamke CUCINA NOBILE
  • 2 stroka česna PAN ORGANIC
  • 50 g pinjol HAPPY HARVEST
  • 50 ml ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Papriko razpolovimo in odstranimo semena. Dno pekača prekrijemo s papirjem za peko in nanj položimo papriko, tako da votlo stran obrnemo navzdol. Pečemo v pečici na zgornji rešetki pri najvišji temperaturi. Medtem na grobo nastrgamo sir Grana Padano in fino sesekljamo česen. Ko paprika ob robovih rahlo počrni, jo vzamemo iz pečice, še vročo oplaknemo pod hladno vodo ter damo na stran, da se ohladi. Nato jo olupimo in narežemo.
V skledi zmešamo olupljene koščke paprike, nariban sir, sesekljan česen in pinjole. Prilijemo oljčno olje, začinimo s poprom in soljo ter pretlačimo s paličnim mešalnikom. Pri tem pazimo, da pesta ne pretlačimo preveč, drobni koščki naj ostanejo. Po želji dodamo še malo olja ter prelijemo v kozarec s pokrovčkom. Pesto lahko hranimo v hladilniku približno 1 teden.