Peresniki s papriko in slanino

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 minut
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna PAN ORGANIC
  • 125 g pečene mesne slanine
  • 4 žlice bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 1 pločevinka olupljenega paradižnika CARLONI
  • 2 vejici svežega timijana
  • ščepec sladkorja DIAMANT
  • 1 žlica balzamičnega kisa iz Modene GOURMET
  • 500 g bio testenin NATUR AKTIV (vrsta: peresniki)
  • pest sveže bazilike
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Očiščeno papriko narežemo na koščke, čebulo na trakce, česen pa sesekljamo. Slanino narežemo na kocke in jo v ponvi skupaj s čebulo prepražimo na oljčnem olju. Dodamo še narezano papriko, ki jo na hitro popečemo. Olupljen paradižnik iz pločevinke na drobno narežemo ter ga skupaj s česnom dodamo v ponev. Zalijemo s paradižnikovim sokom iz pločevinke, ki smo ga dali na stran, ter začinimo s timijanom, soljo, poprom, sladkorjem in kisom. Pustimo, da se omaka pri nizki temperaturi še nekoliko pokuha.
Medtem v soljenem kropu skuhamo peresnike na način al dente. Nadevamo jih v globoke krožnike, prelijemo z omako in okrasimo s sesekljano baziliko.