
Peresniki s papriko in slanino
Porcije:
4
Čas priprave:
ca. 30 minut
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 zelena paprika
- 2 čebuli
- 2 stroka česna PAN ORGANIC
- 125 g pečene mesne slanine
- 4 žlice bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
- 1 pločevinka olupljenega paradižnika CARLONI
- 2 vejici svežega timijana
- ščepec sladkorja DIAMANT
- 1 žlica balzamičnega kisa iz Modene GOURMET
- 500 g bio testenin NATUR AKTIV (vrsta: peresniki)
- pest sveže bazilike
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaOčiščeno papriko narežemo na koščke, čebulo na trakce, česen pa sesekljamo. Slanino narežemo na kocke in jo v ponvi skupaj s čebulo prepražimo na oljčnem olju. Dodamo še narezano papriko, ki jo na hitro popečemo. Olupljen paradižnik iz pločevinke na drobno narežemo ter ga skupaj s česnom dodamo v ponev. Zalijemo s paradižnikovim sokom iz pločevinke, ki smo ga dali na stran, ter začinimo s timijanom, soljo, poprom, sladkorjem in kisom. Pustimo, da se omaka pri nizki temperaturi še nekoliko pokuha.
Medtem v soljenem kropu skuhamo peresnike na način al dente. Nadevamo jih v globoke krožnike, prelijemo z omako in okrasimo s sesekljano baziliko.